contreientafel chef-kok de Leeuw
contreientafel chef-kok de Leeuw
chef-kok de leeuw in de keuken
geitenkaas kruidensalade moestuin chef-kok de Leeuw
euro-toques Nederland Chef-kok de Leeuw

Wat is dat, zo'n Contreientafel?

Een ode aan Nederland.  Dineren op topniveau, bij u thuis. uniek!


Contreien is een ander woord voor omstreken, de buurt. Ik vind het gaaf om te laten zien wat voor moois deze te bieden heeft. In mijn tafels vindt u daarom producten uit eigen moestuin, van de slager op de hoek en de fruittelers langs de dijk. Soms komen de ingrediënten ook van iets verder weg, maar altijd uit Nederland. De bijpassende dranken zijn ook allen van Nederlandse bodem, of uit eigen keuken. 


De producten van de Contreientafel.

Het liefst gebruik ik de minder bekende of ondergewaardeerde producten, en ook weer van zo dichtbij mogelijk. Hierbij kunt u denken aan de gans. Daarvan zijn er momenteel te veel in Nederland, dus worden ze verplicht afgeschoten, om vervolgens niet gegeten te worden. Jammer! 

Ook de rivierkreeften zijn met te veel, maar worden bijna niet gegeten. Net als mannelijk vlees van bijvoorbeeld geitjes en kippen. Tijdens de avond kan ik u hier alles over vertellen, als u wilt.

Er wordt gewerkt met een 80-20 principe. Dat betekent 80% groenten en fruit, 20% vlees en vis. U kunt daarnaast gefermenteerde producten verwachten, net als wildplukproducten.

Alles is huisgemaakt, zo lokaal mogelijk, vernieuwend en een beetje wennen maar wel toegankelijk! High cuisine bij u thuis!

 

De Contreientafel is altijd inclusief amuses, friandises, koffie of thee en tafelwater. Ook is het inclusief een bijpassend sap- en drankarrangement.

U kunt kiezen uit 4 tafels. 

6 gangen - €125 p.p.

8 gangen - €150 p.p.

10 gangen - €175 p.p.

12 gangen - €200 p.p.

 

Aan ieder detail wordt gedacht, van een prachtig gedekte tafel,  inclusief Nederlandse kunst, tot een schone keuken, u hoeft helemaal niets te regelen!

Ik ben in het bezit van een allergenencertificaat en geschoold op dieet-koken. Het menu staat normaliter vast, maar dieetwensen of allergieën kunnen natuurlijk vooraf doorgegeven worden. 
 
De tafel is ook te boeken voor kinderen. Geef dit vooraf door, er gelden andere hoeveelheden en tarieven.

Om het een unieke beleving te laten zijn zonder dat u zich op dat moment ergens druk over hoeft te maken spreken we vooraf alle details en (additionele) kosten door. 
 
De genoemde prijzen zijn berekend op minimaal 4 personen. Bij minder personen bereken ik een toeslag.
 
De tafel kunt u bij u thuis boeken, of op een andere door u geregelde locatie.

De tafel wordt altijd verzorgd door Chef-kok de Leeuw, Jimmy, zelf.

amuse chef-kok de Leeuw
chef-kok de Leeuw
contreientafel chef-kok de Leeuw
soep chef-kok de Leeuw
contreientafel chef-kok de Leeuw